Geert Groote Huis zoekt vrijwilligers (december 2018)

Het Museum Geert Groote Huis(GGH) aan het Lamme van Dieseplein te Deventer bestaat thans 5 jaar.

Het Geert Groote Huis bestaat uit een verrassend moderne glazen nieuwbouw op een monumentale authentieke crypte.

Momenteel houdt een betrokken groep van bijna 40 vrijwilligers het Geert Groote Huis draaiende. Het GGH kan daardoor 5 dagen in de week geopend zijn.

Het Museum GGH zoekt nog extra vrijwilligers om het team compleet te maken. Daarbij gaat het om een functie als gastheer/gastvrouw en/of beheerder.


Wat is het Geert Groote Huis?

Het Museum GGH maakt door middel van een permanente tentoonstelling en de daarmee verbonden activiteiten de wereld van Geert Groote en zijn gedachtegoed tastbaar.

Het GGH stelt zich ten doel de ideeën van Geert Groote naar onze eigen tijd te vertalen en concentreert zich op de cultuurhistorische betekenis van de persoon Geert Groote en de waarde van zijn ideeën in onze tijd.


Wat zijn de taken van een gastheer of gastvrouw?
Als enthousiaste en klantvriendelijke gastvrouw /gastheer ontvangt u bezoekers, geeft informatie over het GGH en verricht u eenvoudige horecataken zoals de koffie en theevoorziening. U kunt zelfstandig werken, goed met mensen omgaan en heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden. U heeft affiniteit met de culturele sector.

Taken van beheerder.
Tevens wordt gezocht naar enkele personen die als beheerder van het GGH kunnen functioneren. Een belangrijke taak van de beheerder is het openen en/of sluiten van het GGH, waarbij technische installaties als verlichting, media, vaatwasser etc. worden aan- of uitgezet. U bent consciëntieus, betrouwbaar en beschikt over enige technische vaardigheden. U bent woonachtig in de binnenstad van Deventer of in de directe omgeving daarvan.


Wilt U nadere informatie betreffende deze vrijwilligersfuncties, neem dan contact op met Rutger Jan van Woerden, bestuurslid van de stichting realisatie gedachtegoed Geert Groote
(06-13603976/0570-650726; rvanwoerden@gmail.com).